Desiata pre deti s ovocným pyré a tvarohom

Budete potrebovať:

  • 190 g pohár ovocného pyré mango-banán
  • 250 g polotučného jemného tvarohu
  • 250 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 50 g rozpusteného a vychladnutého masla alebo repkového oleja
  • 50 – 100 ml mlieka (dojčenského alebo kravského)
  • 1 kypriaci prášok
  • ¼ lyžičky vanilky alebo vanilkového extraktu
  • PLNKA: štvorčeky čokolády, orieškové maslo, džem…

TIP:

Ak chcete mať olovrant sladší, môžete pridať 2 lyžice medu alebo dve lyžice cukru do cesta. Hustotu cesta môžete potom doladiť pridaním mlieka alebo múky.

Postup:

  1. Zapnite rúru a vyhrejte ju na 175 °C.
  2. Do misy dajte ovocné pyré, tvaroh, rozpustené maslo, vajcia, vanilku a premiešajte.
  3. V inej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a štipku soli.
  4. Suché suroviny prisypte k mokrým a vymiešajte hladké cesto. Keby sa vám zdalo, že je cesto príliš tuhé, pridajte mlieko.
  5. Cesto rozdeľte do muffínových alebo medvedíkových formičiek. Do každého kúsku môžete jemne vtlačiť kúsok čokolády ako sladké prekvapenie vnútri.
  6. Pečte v rúre predhriatej na 175 °C asi 20 – 25 minút dozlatista.