Vedecký výskum materského mlieka

Po narodení sa kladú základy zdravého života. Výživa zohráva rozhodujúcu úlohu. Materské mlieko je na vývoj bábätka tá najlepšia vec, ktorá vďaka svojmu jedinečnému zloženiu ponúka optimálnu ochranu pred alergiami a chorobami.

Aby deti, ktoré nie sú dojčené, mohli dostávať najlepšiu možnú výživu, vyrábame v spoločnosti mliečnu dojčenskú výživu najvyššej kvalitypomocou najaktuálnejších vedeckých poznatkov a, ak je to čo len trochu možné, podľa vzoru skutočného materského mlieka!

Skupina pre výskum materského mlieka spoločnosti HiPP roky skúmala zloženie materského mlieka a jeho pozitívny vplyv na zdravie dojčiat. Medzinárodní experti v oblasti dojčenskej výživy diskutujú s odborníkmi na výživu zo spoločnosti HiPP o najnovších zisteniach výskumu materského mlieka a možnostiach využitia týchto poznatkov pri ďalšom vývoji produktov.

Už v roku 2007 sa v prostredí tejto výskumnej skupiny rozhodlo, že ideálnym riešením na budúci vývoj počiatočných mliečnych dojčenských výživ je kombinácia potravinovej vlákniny materského mlieka a prírodných kultúr mliečneho kvasenia, tak ako sa vyskytujú v materskom mlieku.

V dvoch klinických štúdiách, ktoré boli prezentované pred medzinárodnou odbornou verejnosťou v roku 2010 a na začiatku roka 2011, sa podarilo pôsobivo preukázať, aké výhody by mohli priniesť nedojčeným deťom počiatočné mliečne dojčenské výživy, ktoré sú podobné materskému mlieku.

Dnes je spoločnosť HiPP vďaka svojim novým počiatočným mliečnym dojčenským výživám prvou značkou, ktorá dáva matkám možnosť zabezpečiť svojim bábätkám dôležitú potravinovú vlákninu (GOS*), prírodné kultúry mliečneho kvasenia a dôležité omega-3 mastné kyseliny, tak ako v materskom mlieku.

*Galaktooligosacharidy– získané z laktózy