Detská párty

Suroviny 

Jednohubky – lienky (Berušky)

  • Toastový chlieb (pomocou vykrajovačiek na pečivo alebo pohára vytvorte kolieska)
  • Čerstvý syr s nízkym obsahom soli (napr. žervé, tvaroh, ricotta a iné)
  • Cherry paradajky (rajčátka)
  • Ostružiny, čučoriedky (borůvky) alebo olivy (na hlavičku lienky)
  • Jedlé očká alebo syr (na výrobu očí pomocou zdobiaceho vrecka)

Ovocné hady

  • Špajle
  • Jahody (na hlavičku hada)
  • Rôzne ovocie podľa chuti (napr. hrozno, čučoriedky, kiwi, mango, melón a iné)
  • Jedlé očká alebo syr na dozdobenie

Nápoj

  • 200 ml (1 fľaštička) BIO Jablkovo-hroznovej šťavy
  • 1 hrsť nasekanej medovky (meduňky) alebo mäty
  • Pár kvapiek citrónovej šťavy
  • Kúsky čerstvého ovocia podľa chuti

Postup prípravy (Lienky, Hady a Nápoj)

Lienky

  1. Toastový chlieb vykrojte alebo nakrájajte na požadované tvary.
  2. Natrite ho čerstvým syrom.
  3. Cherry paradajky a ostružiny rozpoľte.
  4. Na každé koliesko chleba položte polovicu paradajky rozkrojenou stranou dole.
  5. K paradajke priložte polku ostružiny ako hlavičku lienky.
  6. Pomocou zdobiaceho vrecka vytvorte očká a bodky (napr. zo syra).

Ovocné Hady

  1. Na začiatok špajle navlečte jahodu – to bude hlava hada.
  2. Za ňou navliekajte ďalšie kúsky ovocia, prípadne do tvarov vykrojené.
  3. Očká môžete prilepiť alebo vytvoriť pomocou syra a zdobiaceho vrecka.
  4. Hady môžete zapichnúť do rozkrojeného melóna.

Nápoj

  1. Do džbánu nalejte čistú vodu a vmiešajte do nej džús, citrónovú šťavu, nasekané bylinky a kúsky ovocia.

Tip: K občerstveniu môžete navyše podávať HiPP BIO obilné chrumky.