Detská párty
Suroviny
Jednohubky – lienky (Berušky)
- Toastový chlieb (pomocou vykrajovačiek na pečivo alebo pohára vytvorte kolieska)
- Čerstvý syr s nízkym obsahom soli (napr. žervé, tvaroh, ricotta a iné)
- Cherry paradajky (rajčátka)
- Ostružiny, čučoriedky (borůvky) alebo olivy (na hlavičku lienky)
- Jedlé očká alebo syr (na výrobu očí pomocou zdobiaceho vrecka)
Ovocné hady
- Špajle
- Jahody (na hlavičku hada)
- Rôzne ovocie podľa chuti (napr. hrozno, čučoriedky, kiwi, mango, melón a iné)
- Jedlé očká alebo syr na dozdobenie
Nápoj
- 200 ml (1 fľaštička) BIO Jablkovo-hroznovej šťavy
- 1 hrsť nasekanej medovky (meduňky) alebo mäty
- Pár kvapiek citrónovej šťavy
- Kúsky čerstvého ovocia podľa chuti
Postup prípravy (Lienky, Hady a Nápoj)
Lienky
- Toastový chlieb vykrojte alebo nakrájajte na požadované tvary.
- Natrite ho čerstvým syrom.
- Cherry paradajky a ostružiny rozpoľte.
- Na každé koliesko chleba položte polovicu paradajky rozkrojenou stranou dole.
- K paradajke priložte polku ostružiny ako hlavičku lienky.
- Pomocou zdobiaceho vrecka vytvorte očká a bodky (napr. zo syra).
Ovocné Hady
- Na začiatok špajle navlečte jahodu – to bude hlava hada.
- Za ňou navliekajte ďalšie kúsky ovocia, prípadne do tvarov vykrojené.
- Očká môžete prilepiť alebo vytvoriť pomocou syra a zdobiaceho vrecka.
- Hady môžete zapichnúť do rozkrojeného melóna.
Nápoj
-
Do džbánu nalejte čistú vodu a vmiešajte do nej džús, citrónovú šťavu, nasekané bylinky a kúsky ovocia.
Tip: K občerstveniu môžete navyše podávať HiPP BIO obilné chrumky.