BIO ovocie HiPP: prirodzene zdravé

Kvalitu BIO ovocia HiPP kontrolujeme od kvitnutia až po samotné spracovanie. Ani výber sadov či políčok nenechávame náhode. Vyberáme miesta, ktoré disponujú zdravou pôdou. Podpora prirodzeného biotopu je jednou z našich priorít, a tak často siahame k tzv. pôvodným odrodám ovocia. Pre detské príkrmy vyberáme odrody s veľmi nízkou kyslosťou, aby boli príkrmy ľahko stráviteľné citlivými detskými bruškami.

VIDEO: Pridajte sa k Stefanovi Hippovi v kostarickej džungli a pozrite si naše BIO banány:

Čo všetko robíme pre dosiahnutie najvyššej BIO kvality ovocia?

  • Zásadne nepoužívame pesticídy a chemicky syntetizované hnojivá.

  • Denne odoberáme vzorky pôdy a jej kvalitu laboratórne kontrolujeme.

  • Kontrolujeme, aby naše sady a políčka neboli blízko ciest a priemyselných oblastí.

  • Ovocie nechávame zrieť tak dlho, ako potrebuje, aby bolo sladké a šťavnaté.

  • Spracovávame ho šetrne, aby si uchovalo dôležité živiny a vitamíny.

  • Preferujeme výsadbu pôvodných odrôd, ktoré dobre uchovávajú svoje pôvodné vlastnosti.

  • Ovocie pestujeme v prostredí, kde sa mu prirodzene darí, naše banány sú napr. z Kostariky.

Pestovanie BIO obilnín

Aké obilniny vlastne pestujeme na detskú výživu? Pšenica, ryža, proso, amarant, pohánka atď., všetko v najvyššej ekologickej kvalite. Naši poľnohospodárski inžinieri pomáhajú našim priateľským poľnohospodárom pri výbere zdravej pôdy a odolných semien. Sledujú tiež smer vetra, aby sa na polia nedostali žiadne znečisťujúce látky.

Na našich poliach tiež dodržiavame striedanie plodín, čo je najprirodzenejší spôsob, ako udržať pôdu zdravú a výživnú. Nemusíme používať chemické hnojivá, pesticídy ani syntetické postreky. Buriny sa zbavujeme aj bez chemikálií - vytrhávame ju ručne. Snažíme sa vytvoriť prostredie, ktoré prirodzene zabraňuje pôsobeniu a šíreniu škodcov. Napríklad pole ohraničíme rôznymi bylinami, ktoré odpudzujú škodcov, alebo naopak, bylinami, ktoré priťahujú užitočné organizmy, ktoré si so škodcami prirodzene poradia. Zrno zberáme, keď je zrelé. To všetko robíme preto, aby sme si nemuseli pomáhať žiadnymi chemikáliami, pesticídmi ani syntetickými hnojivami. Zrno musí ešte prejsť laboratóriom, kde sa vylúči prítomnosť kontaminantov, aby naše deti dostali kvalitu, ktorá je viac ako BIO.