Výživa batoliat od 14. ukončeného mesiaca veku

Okolo 14. mesiaca veku si už väčšina detí stihla zvyknúť na niekoľko “dospeláckych” jedál, ale nie je to ešte tak, že by spapali všetko, čo má na stole ocko a mamka. Príkrmy v pohárikoch sú preto stále praktickou a rýchlou voľbou, keď nami uvarené jedlo nie je pre deti to pravé orechové (rizikové potraviny, mnoho soli, neoverené suroviny alebo len tvrdohlavé odmietanie novej chuti). Prečítajte si, ako na výživu detí v tomto vývojovom období, a nechajte sa inšpirovať našimi receptami pre batoľatá.

Keď si nie ste istí surovinami

Pre deti od 14. ukončeného mesiaca veku a rodičov, ktorí si chcú byť 100% istí kvalitou surovín, pripravil HiPP výživné menu v BIO kvalite, obsahujúce najviac dôležité živiny a vitamíny - jód pre správnu činnosť štítnej žľazy a omega-3 mastné kyseliny a kyselinu linolenovú pre vývoj mozgu a nervových buniek. S výrobkami HiPP máte vždy istotu tých najlepších surovín z ekologického hospodárstva bez pridaných aróm, zahusťovadiel a farbív. Keď vášmu drobcovi nebude lichotiť rybie mäsko v tradičnej úprave, prekvapte ho HiPP cestovinami s lososom, brokolicou a smotanou. Zamiluje si to a navyše si precvičí prežúvanie väčších kúskov!

Zdravé recepty pre batoľatá

Výnimočnú kvalitu príkrmov HiPP môžete využiť i v receptoch pre batoľatá. Inšpirujte sa naším receptom na krémovú zeleninovú polievku z preverenej BIO zeleniny HiPP, ktorý stihnete za 10 minút.

Krémová polievka

Čo potrebujeme?

  • Asi 150 ml smotany

 

Ako to propravíme?

Všechny ingredience vložíme do vyšší misky a metličkou nebo lžící je promícháme tak, aby došlo ke spojení všech částí. Vzniklou polévku ohřejeme a ihned podáváme.

 

Jedálniček batoľaťa v 14. uk. mesiaci veku

Jedálny lístok sa neodlišuje od jedálneho lístku 13-mesačného batoľaťa, ale samozrejme záleží na individuálnych pokrokoch vášho dieťatka, čo sa tuhej stravy a nových chutí týka.

  • Ráno začnite dojčením, alebo náhradnou mliečnou výživou HiPP 3 JUNIOR Combiotik®, ak ešte dieťa nezje celú porciu pevnej stravy. Dobrým kompromisom je kombinácia mlieka a kúskov celozrnného chleba rozmáčaných v šálke.
  • Dopoludnia sa na desiatu hodí čerstvé ovocie, alebo ovocie v pohárikoch a kapsičkách HiPP v kombinácii s obilnou kašou, ktorá batoľa zasýti.
  • Na obed podávajte kompletné menu HiPP, alebo pokrm, ktorý obsahuje mäso, zeleninu a cestoviny, zemiaky alebo ryžu. Ako dezert sa hodí jedna z mnohých variant HiPP BIO ovocie.
  • Popoludní zvoľte ako olovrant kombináciu cereálií a ovocia. Môžete tiež trénovať hryzkanie a jemnú motoriku s kúskami nakrájaného čerstvého jablka.
  • Večer pred spaním servírujte HiPP mliečnu kašu na dobrú noc, ovocie, zeleninu, alebo opäť naše obľúbené kúsky chleba rozmočené v mlieku

Počas dňa dodržujte pitný režim batoľaťa ideálne vodou alebo mliekom, nariedeným ovocným džúsom alebo špeciálnym detským čajom.